A Multinox Kft. tevékenységi köre szerteágazó, de gerincét a vegyipari technológiai kivitelezés képezi. A fővállalkozási illetve generálkivitelezői feladatok ellátása a fő terület mellett számos járulékos tevékenységet von maga után. Cégünk természetesen szakmailag és eszközök tekintetében is felkészült ezen feladatok ellátására. A beruházás elejétől a végéig teljes körű műszaki és gazdasági irányítást biztosítunk, szereloink a sokéves tapasztalat nyújtotta biztonsággal végzik munkájukat. Vállalkozásunk MSZ EN ISO 9001:2000 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert vezetett be, melyet folyamatosan megújítunk. Szerelőink és hegesztőink is rendelkeznek az Európai unióban már általánosan megkövetelt szakmai tanusításokkal. amit megkövetelünk alvállalkozóinktól is. Mivel a fejlődés folyamatos így a felsorolás sem lehet teljes. Annál is inkább, mert rugalmas üzletpolitikánk részét képezi a minősítések és a tevékenységi kör folyamatos bővítése, akár a Megrendelő aktuális igényei szerint is.

Műszaki előkészítés

Tervezés

Vállaljuk vegyipari-technológiai, épületgépészeti, ezen belül, kiviteli, engedélyezési, megvalósulási tervek készítését. Ezen kívül a technológiai rendszerek telepítéséhez szükséges kiegészítő acélszerkezeti tervek készítését is vállaljuk.

A műszaki előkészítés részét képezi a tervezés, vagy a beruházó által készített tervek műszaki feldolgozása és értékelése. Ez az első fázis, melyet egy beruházást megelőzően el kell végezni. Cégünk szakmailag jól képzett mérnöki csapattal dolgozik, akik széleskörű tapasztalattal rendelkeznek szakterületükön (vegyipar, vegyipari gépészet, épületgépészet, műszaki menedzsment).
Folyamatosan törekszünk arra, hogy a tervezéshez szükséges technikai (informatikai) hátteret minél magasabb színvonalra fejlesszük. Jelenleg az általánosan elterjedt, az Autodesk által fejlesztett AutoCAD programot használjuk tervezési feladatainkhoz.

Árajánlat készítés

Egy projekt második lépcsője a beruházás árkalkulációjának elkészítése, és a kivitelezést befolyásoló műszaki paraméterek pontos meghatározása.

Menedzsereink a Beruházóval és a beszállítókkal folyamatosan egyeztetnek annak érdekében, hogy a műszaki tartalom és az ár, a Megrendelői igényeknek és a magas szintű műszaki követelményeknek egyaránt maximálisan megfeleljenek.
A folyamat végén, sokszor a tervek műszaki tökéletesítésével alakul ki az a tartalom mely végül az árajánlatban ölt testet. Az árajánlati költségvetés pontosan tükrözi a megvalósításhoz szükséges erőforrásokat, és a műszaki megoldásokat is. A költségvetések készítése KÖNYV-CALC programmal történik, az aktuális kontroll norma-gyűjtemény alapján.

Technológiai szerelés, Kivitelezés

Az előzőekben már említett mérnöki team és tapasztalt szerelőgárda biztosítja a hátterét a magas színvonalú kivitelezésnek. Vállalkozásunk kitűnő műszaki háttérrel rendelkezik mind budapesti, mind dorogi telephelyén. A vegyipar által támasztott követelmények kielégítésére dolgozóinknak mindig biztosítjuk a szükséges speciális eszközöket, gépeket. A munkát helyszínen, akár működő üzemi körülmények között is gyorsan, első osztályú minőségben végezzük el.

Kivitelezési tevékenységünk az alábbi területekre terjed ki:

Fővállalkozás, beruházások teljes körű lebonyolítása, generálkivitelezés

Cégünk vállalja egyes projektek generál-kivitelezését, a folyamat elejétől a végéig. Segítséget nyújtunk Megrendelőnknek a tervezésben és kivitelezésben egyaránt. Pontos kalkuláció készítésével segítjük annak eldöntését is, hogy egy adott beruházás megtérül-e vagy nem.

Nyomástartó edények szerelése, telepítése.

A rendszereket teljes körűen telepítjük, a kiszolgáló berendezéseket és a szükséges tartószerkezeteket is beleértve. Közreműködünk a próbaüzemben és megrendelés esetén elvégezzük a rendszer validálását is. (IQ-OQ dokumentációk).

Veszélyes folyadékok és olvadékok tárolótartályainak szerelése,

Ezen tartályok telepítése, speciális szakismeretet és minősítést igényel. Ezzel szakembereink rendelkeznek. Teveékenységi körünkbe beletartozik a tartályok felújítása, a kiszolgáló csővezetéki rendszer kialakítása, nyomáspróba elvégzése is.

Technológiai csővezetékrendszerek szerelése hegesztése.

A nyomástartó edények és egyéb technológiai berendezések egyik legfontosabb része az azokat kiszolgáló csővezetékrendszer. A csőrendszerek kiépítését különböző vegyipari, gyógyszeripari, élelmiszeripari, szolgáltatóipari és épületgépészeti technológiákra vállaljuk. A szerelést a technológiáknak megfelelően különböző minőségű csővel (szénacél, ötvözött, műanyag stb.) korszerű technológiával és eszközzel végezzük. A csőrendszer hegesztését minősített hegesztőink végzik korszerű hegesztő gépekkel a kor követelményeinek mindenben megfelelve. A szerelés befejezte után nyomáspróbát végzünk, és közreműködünk a próbaüzemben is.

Épületgépészeti csőszerelési munkák,

A technológiai szereléshez gyakran hozzátartozik a kiszolgáló rendszer részét képező épületgépészeti fűtési-, hűtési rendszerek kialakítása, különböző hőközpontok telepítése. Vállaljuk továbbá fűtési hálózatok szerelését is. (Üzemcsarnok fűtési rendszer.)

Karbantartás.

Vállaljuk az általunk telepített eszközrendszer karbantartását, egyedi megállapodás vagy karbantartási szerződés alapján.

Gyártás.

Cégünk tanúsítással bír egyedi nyomástartó edények PED szerinti gyártására, és rendelkezik az ehhez szükséges infrastruktúrával. Vállaljuk továbbá a kivitelezéshez szükséges egyszerűbb gépészeti berendezések egyedi gyártását, a dokumentációk elkészítésével, tanúsítások beszerzésével együtt.

A Multinox Kft. az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerinti minőségügyi rendszert működtet. Az MBVTI tanúsítványai alapján alkalmas kazán, Nyomástartó edény, veszélyes folyadékok és olvadék tárolók, valamint ipari csővezetékek javítására és szerelésére.